Back to All Events

Øl-konkurrence


Vi gentager kæmpe succesen og udskriver en ny hobbybrygger øl-konkurrence.

Langeland skal endnu engang have sin egen kyst (SHORES) øl og I bestemmer hvordan den skal smage.Så længe den smager godt og af Langeland (og Strynø).

Kysten på Langeland er 152 km lang, spektakulær, blæsende, flot, naturrig og ikke mindst en fryd for øjet. Men hvordan smager den, hvis I får lov at bestemme og den bliver tappet på flaske?

Vinderøllen i 2020 smagte af sol og sommer, modne blommer og en smule havvand. Den blev nærmest udsolgt lige så hurtigt som den blev brygget. Sidste år blev konkurrencen afviklet henover sommeren. Nu søsætter vi konkurrencen endnu tidligere på året, hvilket selvfølgelig også kan påvirke brugen af ingredienser. Det vægtes nemlig meget højt hos dommerne, at bryggeren har tænkt Langeland (og Strynø) ind i sin øl. Så hvordan smager Langeland i 2021?

Det bliver vi nødt til at finde ud af. Derfor inviteres ølbryggere endnu engang til at byde ind med forslag til, hvordan en SHORES Langeland øl kan smage.

Så kender du en- eller besidder du selv evnerne som ølbrygger, og syntes du det kunne være sjovt, at være med til at sætte smag på Langelands kyst så tilmeld dig ved at skrive ”SHORES Langeland øl” til info@shores-langeland.com .

Du behøver hverken at være hel- eller halvprofessionel ølbrygger for at være med.

Det er Svendborgsund Bryghus der står for at brygge vinderøllet sammen med vinderen. Vinderøllen frigives d. 15. oktober som den officielle SHORES Langeland øl 2021.

Vigtige datoer du skal notere dig hvis du vil være med:

  • 24. aug. Deadline for indlevering af øl (på Svendborgsund Bryghus)

  • 26. aug. Dommerpanel mødes og udvælger vinderen

  • 15. okt. (weekenden op til efterårsferien) Frigivelse af vinderøllet og arrangement

Konkurrenceregler.

Indlevering af øl skal ske i flaske eller på dåse.

  1. Du skal indlevere 3 flasker/dåser af hver øl der tilmeldes.

  2. På ølflasken/dåsen skal du påklistre en hvid etikette, hvorpå du skriver en kode som du selv vælger. Fx græs2sol eller 1298øl. Du bestemmer. Der må ikke være andet end koden på ølflasken. Dvs. at du ikke må lave din egen etikette eller du må ikke skrive et navn på øllet på den hvide etikette

  3. Sammen med øllet skal der indleveres en opskrift, således det er muligt at brygge øllet igen.

  4. Skriv din kode på opskriften også! Vigtigt

  5. På din opskrift skal der også være dine kontaktoplysninger. Som minimum tlf. og mailadresse

  6. På din opskrift skal du også angive hvilken stilart som du tilmelder øllet ind i. Bedømmelsen finder sted ud fra danske øldommeres stilartsdefinitioner.

I dommerpanelet vil der være både fagfolk og alm. forbrugere. Fagfolkene bedømmer ud fra danskeøldommeres bedømmelsesskema. Forbrugerne bedømmer ud fra helhedsoplevelsen. I fællesskab kårer dommerpanelet en vinder. Dvs at øllet både får en bedømmelse ud fra den stilart som øllet er indleveret i og helhedsoplevelse.

Alle deltagere får dommerpanelets evaluering tilsendt via mail.

Yderligere oplysninger:

  • Husk at brygget skal kunne skaleres op til 1000 L

  • Ingredienserne skal også kunne fremskaffes i oktober

Vinderen får direkte besked. Præmien er en kasse øl fra Svendborgsund Bryghus, dit navn på vinderøl-etiketten, en SHORES Langeland t-shirt samt at du er med til at brygge din øl på bryghuset.

#shoreslangeland Svendborgsund Bryghus

Later Event: June 7
SHORES JUNIOR AMBASSADØR